HISTORIE

Een gebouw met geschiedenis.

De woning vormt samen met vier andere rijhuizen deel uit van een historisch pand van anno +/- 1900. Destijds gebouwd voor de firma “NV Louis Verbeeck en V. Van Reeth – Anciennes Briqueteries et Tuileries”, bakstenen en tegels.

Je host Bruno Stevens kocht dit huis in 2014 van wijlen Richard Verlinden die hier woonde tot 2013 en 101 jaar werd. Het werd tussen 2014 en 2021 volledig gerenoveerd.

In augustus 2020 ging Bed & Breakfast “De Schorre” officieel open (tijdens de corona pandemie!) en kreeg het al snel een 3 sterren comfort classificatie van Toerisme Vlaanderen (België). Het was de eerste en tot vandaag nog steeds de enige B&B te Boom. De B&B kreeg zijn naam naar het nabij gelegen recreatiedomein.

Dit recreatiedomein is in de rest van de wereld bekend onder de naam Tomorrowland. ‘s Werelds grootste EDM muziekfestival dat jaarlijks plaats vind in de zomer.

De Kapelstraat en zijn kapel.

De naam van deze straat verwijst naar de kapel die er is gelegen. De kapel werd destijds opgericht door steenbakker Van Herck en kreeg de naam Sint-Annakapel. Ze werd ingezegend in 1957 maar had reeds een rijke geschiedenis die je hier kan vinden.

Rupelstreek

Langsheen de rivier De Rupel, tussen de gemeentes Rumst en Hoboken rookten vroeger de schoorstenen van maar liefst 153 steenbakkerijen. De streek staat daarom bekend om haar geschiedenis van klei-ontginning en steenbakkerijen. In deze omgeving vind je mooie natuurgebieden, wandel- en fietspaden, cultuur en gastronomie.

Foto’s op Facebook Download de brochure (PDF)

Gemeente Boom

Vermoedelijk ontstond Boom in de Romeinse periode. Zij behoorde aanvankelijk tot de parochie Kontich maar werd in 1290, samen met Rumst, Terhagen, Willebroek, Ruisbroek en Heindonk verenigd tot de heerlijkheid ‘het Land van Rumst’.  In 1645 verkreeg de gemeente een eigen schepenzegel en daardoor haar zelfstandigheid. Vandaag ligt Boom in de provincie Antwerpen en telt meer dan 19.000 inwoners (2023).

De Bed & Breakfast, van droom naar werkelijkheid.

In 2005 verbleef de gastheer een half jaar in een guesthouse in India. Aldaar ontstond het idee ooit zelf een guesthouse/bed & breakfast te starten.